Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 octombrie 2014

OVB ALLFINANZ: SMALL TALK



In cele ce urmeaza va voi da cateva sfaturi pe care le puteti folosi in discutiile pe care le veti avea cu familia, prietenii, colegii, profesorii si nu in ultimul rand cu viitorii vostri clienti.
Treceti peste cliseele deja existente: "Ce este cu vremea de afara?" sau "Ce zici de echipa nationala/locala/favorita?". Evitati subiecte imbatranite. Fiecare situatie este unica, deci ar trebui să fiti în măsură sa gasiti un inceput unic de conversație.


Incercati aceste idei de small talk pentru a vorbi cu absolut oricine.

Aflati opinia lor Toata lumea are o parere! Pentru o persoana despre care nu stiti prea multe, incepeti cu subiecte simple, cum ar fi mancarea, muzica, atmosfera, etc. "Iti place shaorma sau preferi fast food-urile internationale? Te uiti la filme de groaza? Iti place acest cantec?" Este cel mai bine sa stati departe de subiecte delicate, cum ar fi politica, cu atat mai mult daca nu stiti persoana foarte bine.

Cereti un sfat sau o sugestie Acest lucru functioneaza foarte bine atunci când vorbiti despre imbracamintea sau accesoriile pe care le are interlocutorul vostru: "Ce geanta frumoasa ai! De unde ai luat-o? sau Ai o cravata foarte moderna! Imi poti spune cum te-ai gandit sa o asortezi asa de bine?"

Puneti-le o intrebare la care le este usor sa raspunda Acest lucru este folositor atunci cand stiti sau aflati ca persoana respectiva are experienta intr-un anumit domeniu: daca vorbiti cu o persoana din IT, ati putea sa-l intrebati dacă el e tipul care instaleaza hardware sau software. Dar evitati sa cereti detalii complexe sau complicate, dar daca se ajunge la o asemenea situatie, fiti atenti la tot ce are de spus interlocutorul vostru.

Actualizati informatiile In caz ca nu ati mai vorbit de o buna perioada de timp cu persoana cu care vorbiti,dar aveti cateva idei despre ea, cereti o actualizare a informatiilor: "Am auzit ca te-ai apucat de cursuri de gatit. Cum merg? Ce retete noi ai invatat?"

Adresati intrebari deschise ori de cate ori este posibil 
Daca la intrebarea voastra se poate raspunde cu un simplu da sau nu, nu fiti surprinsi dacă asta este tot ceea ce primiti. In cazul unei astfel de situatii este bine sa aveti intrebari ajutatoare care sa duca discutia mai departe. In cazul in care intrebati ce fel de alimente prefera, un exemplu de intrebare ajutatoare ar fi: "Suna bine. Stii ce fel de vin ar merge bine cu asta?" Aproape toate raspunsurile pot fi urmate de: "De ce?" (Nu puneti de prea multe ori pentru ca va puteti asemana cu un copil de trei ani!)

Intrebati despre copiii lor, animalele de companie, hobby-urile sau vacantele Oamenilor le place să vorbească despre lucrurile care sunt importante pentru ei. Daca stiti ca unui client de-al vostru ii place foarte mult sa practice sporturi de iarna, cerandu-i detalii despre cele mai recente experiente avute este o modalitate sigura de a dialoga.

Puneti o intrebare ipotetica Acesta poate fi inceputul unei lungi conversatii, dar incercati sa legati de evenimentul unde va aflati pentru a evita o situatie delicata. S-ar putea spune ceva de genul: "Tocmai am vazut acest film în care toate legile au fost revocate pentru o zi. Ce ai face daca nu ar exista legi pentru o zi?" 


! THINK BIG, ACT SIMPLE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu