Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 august 2017

O CALATORIE de 1000 de mile incepe cu PRIMUL PAS. Lao-Tzu

     Ceea ce va voi relata in cele ce urmeaza este povestea primului pas din calatoria mea catre  IRONMAN KONA (Competitia legendara de triathlon pe distanta lunga)
     Acum o luna, am aflat de existenta unui eveniment de tip triathlon de sosea in Bucuresti. Am intrat pe TITANS TRIATHLON si mi s-a parut treaba serioasa. Pe langa faptul ca a fost organizat in Bucuresti, concursul reprezenta de asemenea Campionatul national de triathlon, ocazie numai buna de a te intrece cu cei mai buni din domeniu, prilej cu care vreau sa felicit castigatorii (Ciprian Balanescu si Antoanela Manac).
     Inainte de competitie, antrenamentul meu a constituit in iesiri cu bicicleta de 2 ori pe saptamana cate 15-25km, alergare de 2 ori pe saptamana focusat pe pregatirea pentru Maratonul International Bucuresti si o seara de inot pe saptamana de aproximativ 1500-2500m.
     Mult, putin, faptul este consumat, invatam din trecut sa traim prezentul si sa ne croim viitorul.
     
     Am pregatit intregul pachet de concurs cu o seara inainte in speranta in care nu o sa uit nimic. Fiind prima data, era o mare posibilitate, dar verificand diversi experti, mi-am luat un carnetel si am bifat urmatoarele: casca si ochelari de inot, casca, ochelari de protectie si manusi pentru bicicleta (pe care nu le-am folosit), pompa pentru cauciucuri, BICICLETA (nu era recomandat sa o uit), pantaloni scurti si tricou pentru incepatori ca mine, pentru intermediari si mai sus se numeste TRISUIT si kit-ul complet primit de la ORGANIZATOR si SPONSORUL PRINCIPAL, pe care doresc sa ii felicit pentru organizare si dinamism.

La evenimente de acest gen trebuie sa fii prezent in dis de dimineata, moment in care poti aprecia soarele rasarind, racoarea diminetii, precum si lipsa traficului din capitala. Vechiul IOR/Titan, actualul Alexandru Ioan Cuza, un parc foarte ingrijit din Bucuresti a fost gazda noastra in aceasta frumoasa duminica. 







Totul era pregatit in zona de tranzitie cu bicicleta pusa pe stativ si cutia cu restul lucrurilor in spatiul amenajat inainte de inchiderea tranzitiei la ora 07:45. In intervalul urmator de timp a urmat incalzirea pe aleile parcului si in apele lacului (verde ca iarba, de o temperatura asemanatoare celei de afara, dar verificata bacteriologic de catre ORGANIZATOR pentru a nu capata anumite neplaceri dermatologice)
La ora 09:00 s-a dat STARTUL si toti cei aproximativ 100 de participanti au pornit intr-o noua calatorie "pe viata si pe moarte". Spun asta pentru ca sunt convins ca fiecare in parte era intr-un test cu propria persoana, intr-o competitie cu un coleg, cu timpul sau doar pentru ca nu avea ce sa faca duminica dimineata la ora mai sus mentionata :D . 

Am pornit cu avant sa inot, iar dupa jumatate de tura am incetinit putin pentru a imi pastra energia si pentru restul probelor, accelerand in a 2a jumatate a celei de-a 2a ture.
Dupa 750 de metri si aproximativ 15" am iesit din apa alergand catre bicicleta, pentru a porni in a 2-a etapa a expeditiei. 

Si-am incalecat pe-o sa si am pedalat puternic uite-asa. Pe tot parcursul celor 20 de km, am mers cu viteza medie de 29km/h, vazand un semn de restrictionare la 30km/h si nu am vrut sa risc vreo amenda contraventionala :D . 















Toate bune si frumoase pana am revenit in tranzitie pentru a lasa bicicleta sa purced in alergare catre finish. Sutele de km pe care le-am parcurs pana acum in antrenamente, semimaratoane si maratoane pe care le-am experimentat nu au avut nicio legatura cu cei 5km de alergare de dupa pedalat. Nu pot sa descriu in cuvinte acest sentiment pe care l-am trait, dar pot sa il aseman cu senzatia pe care o ai la picioare dupa un antrenament sustinut de intervale lungi. Problema nu era oboseala, pulsul sau altceva, ci senzatia nemaiintalnita a biomecanicii alergarii dupa pedalat. Nu vreau sa sperii pe nimeni, doar vreau sa atrag atentia ca o pregatire specifica pentru triathlon este necesara inaintea participarii la astfel de competitii.






Pana m-am obisnuit cu"mersul" am trecut linia de finish cu un total de 1.29.42. Ca de obicei, apa, portocalele, bananele si nectarinele au cel mai bun gust dupa un astfel de efort, fiind din belsug pentru toata lumea. 

     Am parasit locatia cu un sentiment de implinire datorita medaliei pentru care am muncit si cu un sentiment de dorinta de mai mult, motiv pentru care am si facut inscrierea la TRI CHALLENGE MAMAIA in luna septembrie. Daca la acest concurs am participat la proba SPRINT (750m inot, 20km bicicleta, 5km alergare), data viitoare avansam la proba OLYMPIC (1500m inot, 40km bicicleta, 10km alergare).

     Dupa amiaza mi-a adus 2 surprize: corpul a asimilat foarte bine competitia, neexistand contracturi sau alte dureri, iar a 2a a fost in momentul in care am vazut rezultatele oficiale, realizand performanta, ca la primul eveniment de gen sa ma clasez pe locul 4 la categoria de varsta 30-34 masculin la doar 52 de secunde de podium.

    Asa cum spune si titlul, pentru mine TITANS TRIATHLON a fost PRIMUL PAS in aceasta provocatoare, diferita si spectaculoasa lume a triatlonistilor catre obiectivul de a termina cursa IRONMAN KONA pana la varsta de 40 de ani. Cronometrul de contratimp a pornit.



SPORT LA SUCCES !!!


! THINK BIG, ACT SIMPLE !

     







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu